Articol

Incalzirile in scaun din fibra de carbon - Prezentare

Incalzirile in scaune au devenit de peste 15 ani un accesoriu foarte apreciat de catre posesorii de autoturisme. Daca in primele implementari au fost folosite elemente de incalzire bazate pe nichelina, in ultimul deceniu s-a trecut la folosirea carbonului. Marii producatori auto au descoperit avantajele folosirii fibrei de carbon in elementele de incalzire si au implementat aceasta solutie la inceput pe modelele high-end iar apoi treptat si pe versiunile mai ieftine.


Odata cu cresterea pietei auto a crescut si cererea pentru echiparea masinilor cu accesorii ce nu au facut parte din dotarea standard. Nu a facut nota discordanta nici cererea pentru incalziri in scaune si astfel au fost lansate pe piata diverse tipuri de kituri. Datorita ofertei mari de pe piata vom incerca in urmatoarele randuri sa descriem si sa explicam de ce kiturile de carbon vandute de firma noastra sunt cea mai indicata alegere cand vine vorba de incalzire in scaun.


Kiturile de incalzire in scaune din carbon comercializate de AutoImprove sunt la momentul actual cea mai performanta si siguranta varianta de incalzire de pe piata. Tehnologia fibrei de carbon permite acestor kituri sa se incalzeasca foarte repede (sub 10 secunde la atingere si 1 minut prin tapiterie), sa fie sigure (elementul de carbon este izolat intre doua straturi de material ignifug si este dotat cu termostat bimetalic) si fiabile (se stie ca fibra de carbon este unul dintre cele mai rezistente materiale inventate de om). Plasa de carbon este produsa in Japonia de Toray iar incalzirile sunt certificate E MARK si ROHS.


kit incalzire in scaune din carbon

Comparativ cu alte incalziri comercializate pe piata, incalzirile AutoImprove sunt construite de asa maniera incat sa ofere maximul de siguranta si confort. Astfel elementele de incalzire sunt realizate prin introducerea de plasa fibra de carbon intre doua straturi de material textil ignifugat opac. Plasa de fibra de carbon are o densitate mare ce permite dezvoltarea unei puteri de incalzire de circa 50-60W per scaun. Elementul astfel construit are in dotare un termostat de tip bimetal ce intrerupe alimentarea cu energie in momentul in care s-a atins temperatura de 54 grade Celsius la nivelul elementului (maxim 45 de grade la nivelul tapiteriei in functie de grosimea tapiteriei).


Prezenta plasei din fibra de carbon in elementele de incalzire ofera caracteristici unice kiturilor de incalzire in scaun AutoImprove. Astfel plasa de caron permite taierea si perforarea elementului de incalzire fara a ii afecta performanta. Aceasta caracteristica este foarte importanta pentru a putea realiza o instalare corecta a incalzirii si pentru reasezarea tapiteriei pe aceeasi pozitie si la fel de bine. Puterea dezvoltata de incalzire o face ideala pt folosirea atat pe masinile dotate cu tapiterie de piele cat si cele dotate cu textil. Scaunele pe care se vor instala incalzirile nu vor prezenta nici o urma de interventie iar singurul lucru ce tradeaza acest lucru este buton de control.


Elementele din fibra de carbon au pe langa avantajele mentionate mai sus si un alt atuu. Profilul tip fagure al plasei de carbon si densitatea ridicata confera o uniformitate a incalzirii. Odata alimentate elementele vor radia caldura uniforma incalzindu-se pe toata suprafata.


Kiturile AutoImprove vin dotate cu doua versiuni de butoane de control. Versiunea cu doua trepte este dotata cu buton rotund mic cu diametru de circa 20mm(18minterior) ce are 3 pozitii(treapta 2 - oprit- trapta 1) si led indicator(rosu - treapta 2, verde - treapta 1, stins - oprit). La versiunea cu 5 trepte controlul se realizeaza printr-un buton de tip potentiometru cu rotita( similar VW Passat) care este iluminat in albastru si rosu. Dimensiunea potentiometrului este de circa 45mm X 28mm si adancime de circa 50mm.


Un aspect important ce deosebeste kiturile de incalzire din carbon AutoImprove de restul kiturilor de pe piata este faptul ca aceste kituri vin ca o solutie la cheie. Toate elementele necesare functionarii sunt incluse in pachet. Astfel un client va primi spre exemplu pentru un kit cu doua trepte de incalzire pentru doua scaune urmatoarele: 2 elemente de incalzire pentru fiecare scaun(sezut si spatar) - 4 in total, un cablaj cu buton pentru fiecare scaun - 2 in total. Pe langa componentele kitului va fi prezent si un manual ce va descrie in detaliu instalarea acestor kituri. Un amanunt de mentionat este faptul ca elementele pot fi folosite si pt inlocuirea celor stricate de fabrica de pe masinile ce au venit dotate cu incalzire standard.


Montajul elementelor de incalzire in scaune nu prezinta un grad mare de dificultate insa este de durata datorita necesitatii de a desface tapiteria de pe scaun si de reatasare a acesteia. Tapiteria se scoate prin simpla decapsare sau sectionare a inelelor de metal ce o tin atasata de cadrul scaunului iar elementul de incalzire se lipeste de buretele scaunului prin intermediul benzilor dublu adezive prezente pe elemente. Tapiteria se reataseaza la loc cu coliere de plastic iar unde este nevoie se poate perfora elementul pentru a prinde colierul.


Conexiunile electrice sunt simplu de realizat deoarece kiturile de incalzire AutoImprove au nevoie doar de conectarea la +ACC(plus accesorii/contact) si masa. Incalzirile absorb circa 4 Amperi si deci o siguranta de maxim 10 Amperi este suficienta.


Pentru clientii ce doresc realizarea unui montaj profesional firma noastra poate recomanda montatori profesionisti atat in Bucuresti cat si in restul tarii.


Pe final de articol vom face o trecere in revista a principalelor caracteristici ce diferentieaza kiturile AutoImprove de restul kiturilor:


  • Constructie din fibra de carbon de provenienta Japonia Toray
  • Certificare E MARK si ROHS
  • Putere mare de incalzire 50-60W
  • Uniformizare a incalzirii datorita structurii tip fagure
  • Siguranta sporira datorita materialului ignifug si a termostatului bimetalic
  • Fiabilitatea in timp si posibilitatea de perforare a fibrei de carbon
  • Sistem de incalzire la cheie ce contine toate materialele necesare
  • Instalare perfecta a tapiteriei la loc pe scaune
  • Garantie 12 luni.

COPYRIGHT: Continutul acestui site (articole, fotografii, descrieri, caracteristici, forma de prezentare) nu poate fi reprodus sau utilizat fara acordul in scris al proprietarului acestui site.


Categorii